perjantai 18. tammikuuta 2008

Helsingin sydämessä

Viimeksi lupasin että on jotain parempaa huomiselle mutta se nyt sitten venähti tähän päivään enkä mene vannomaan että tämä on yhtään sen parempaa. Huh ylipitkä lause mutta olkoon.

Ystäväni soitti tässä muutama päivä sitten ja ilmoitti että nyt on tulossa kaverin tyttöystävän sisko Latviasta käymään. Niin? No hänellehän piti näyttää Helsinkiä tietty! Molempien paljasjalkaisten helsinkiläisten päät löi tyhjää tahdissa. Onhan täällä vaikka mitä nähtävää mutta ei se itsestä tunnu miltään jos menee Tuomiokirkkoon (kaikki joulu ja kevätjuhlakirkot siellä käyneenä), Kiasmassa tulee käytyä aina kiinnostavien näyttelyjen aikoihin, Sibelius monumentti ei kiinnosta ketään ja Kauppatoria välttelee juuri niiden turistien takia.

Ystäväni yritti päästä helpolla ja ilmoitti että "me mennään kolmosen spåralla koko se turistikierros". Öö haluaako joku tosissaankin viettää 45 minuuttia putkeen haisevassa ratikassa kylmää pakenevien juoppojen kanssa? Se siitä siis.

No me tultiin sitten siihen ratkaisuun että kirkot hän näyttäisi tarvittaessa (kävi ilmi että Uspenskin katedraali Katajanokalla oli tytön listalla muutenkin) ja kahvit kauppahallissa olisivat ensimmäiset jutut.


Sitten Espan poikki Korkeavuoren kadulle ikkunashoppigille Valkoiseen Elefanttiin ja By Marjaan. Korkeavuorenkatu on henkilökohtainen suosikkini, kaikki ne ihanat kaupat.. Siitä Fredalle shoppailemaan lisää Asunaan, Gaudeteen ja Chez Mariuksen ihanaan kokkipuotiin.
Fredaa pitkin kun oikaisee Bulevardille niin pääseekin mukavasti Yrjönkadulle Tornin Ateljee Bar:iin lasillisille.



Tornissa erikoista on siis nämä huikeat näkymät. Ja psst. jos omaat S-etukortin skumppaa saa täältä 17-18 euroa pullo. Kesällä terassi on erityisen kiva. Niinkuin tietysti mikä tahansa terassi kesällä (valopää..). Illallispaikka pitää tietysti valita seuran mukaan niinkuin muukin ohjelma mutta nämä olisivat minun ehdotukseni. Vähän on suppeaa mutta täällä aina asuneena silmät pitää tosissaan aukaista aina vaan uudelleen.

Näillä pärjää päivän Helsingissä mutta mitä lisäisit vielä listaan tai minkä jättäisit ehdottomasti pois? Älkää ehdottako sitä Sibelius monumenttia, pliis :)

Ainiin! Bisquits ja Dolce Vita soivat molemmat minulle "You make my day" kunniamerkin joten kiitos erittäin paljon molemmille!!


Tarkoitus on antaa merkkiä eteenpäin joten minun valintani ovat: Merikarhu , Nelliina , Silver ja Vippe Ainakin puolet- blogista. Moni muukin blogi tämän ansaitsee mutta olkoon nämä tänään :)


5 kommenttia:

dolce kirjoitti...

Oikein hyvältä kuulostaa minusta tuo Helsinki-kierroksesi. On muuten hankalaa alkaa ajatella omaa kotikaupunkiaan turistin näkökulmasta! Pitäisi alkaa harrastaa kotiseutumatkailua enemmän :)

äppelblom kirjoitti...

Helsinki on kyllä hieno kaupunki eritysesti kesällä mutta näin talvella se on kyllä melko synkkä ja harmaa. Korkeavuorenkadun pikku putiikit ovat kyllä aivan ihanat mutta fredalla ei ole nyt niin paljon nähtävää (mutta kyllä sieltäkin löytyy niitä helmiä. Yrjönkadusta tulee taas mieleen Kööpenhamina ja Tukholma!:D

Anonyymi kirjoitti...

Jei! Kiitos :O) Ja kiva juttu helsingistä, suomea yleensäkin on vaikea ajatella "matkakohteena" jostain syystä, vaikka täällä on ihan mielettömiä paikkoja! Mieheni on lapista kotoisin ja täytyy sanoa että olin hyvin vaikuttunut suomen lapista kesällä, kun siellä viikon viime vuonna majailin, ei oikeastaan uskonut että on suomessa edes, niin erilaista kun täällä "etelässä" :)

Lily kirjoitti...

Dolce vita: Sepä se, itsensä asettaminen turistiksi ei olekaan ihan niin helppoa kuin ensin kuvittelisi :)

Äppelblom: Niinpä, ei täällä talvella ole juurikaan mitään hauskaa kun tuulen nopeus estää katamaraanien lähtemisen satamasta niin ei siinä kukaan pysy pystyssä. Plus se piiskaava sade keskellä tammikuuta on aika epäviehtäävää :D

Nelliina: Eipä kestä :) Olen monesti miettinyt että pitäisi kesällä lähteä kunnolla pohjoiseen katsomaan täysin erilaista kesää kuin täälläpäin. Olen kuullut että lapissa on upeaa (ja hyttysiä :)).

vippe kirjoitti...

Kiitos paljon!! :)