torstai 6. syyskuuta 2007

Milloin saa valittaa?

Mietin tässä yhtenä päivänä kehtaako H&M:sta ostetun topin palauttaa kun siitä rispaantui saumat heti ekalla käyttökerralla. Toppi maksoi huikeat 6 euroa joten annoin asian olla mutta silti se otti päähän. Onko se kuluttajan vastuulla tietää millä hinnalla saa hyviä vaatteita? Ei periaatteessa mutta silti tiedän ettei 6 euroa maksava toppi kestä montaa käyttökertaa. Pitääkö se vain hyväksyä ettei halvalla saa hyvää?

Ennen toteutin jokseenkin samaa ostoskaavaa etten koskaan ostanut kallista perus t-paitaa tai toppia koska ne tuhotuu joka tapauksessa, kunnes aloin ostamaan kalliimpia toppeja ja lopputulos on melkein sama! Ostin taannoin J Lindebergin topin jossa saumat ovat ehjät edelleen mutta toppi on niin venähtänyt että sitä pitää pestä jatkuvasti. Hintavammasta topista kehtaa valittaa.

Sain aiheen kipinän Actuellesin blogista jossa hän taannoin kirjoitti aiheesta. Mikä on teidän "suhteenne" tavaroiden palauttamiseen tai valittamiseen?

4 kommenttia:

Milja kirjoitti...

Vaihdan aina, mikäli pääsen liikkeeseen. Jos oikeasti ne värit haalistuvat ekassa pesussa, ja tuotteesta pyydetään normaalihinta (vaikkei olisikaan kallis), menen vaihtamaan kiireen vilkkaa. Useimmat ei-postimyynti-vaatteni ostan kyllä toisista kaupungeista, joten välillä joudun jäämään kotiin nuolemaan näppejäni. Aina ei voi onnistaa.

Mutta palauttmaista en häpeä, minähän en ihan kaikesta suostu maksamaan ;)

Lily kirjoitti...

Mä käyn kanssa vaihtamassa jos on väärä koko, en nimittäin yleensä sovita ja kalliimmasta valitan kyllä ilman häpeän häivää mutta yleensä ne henkkamaukan vaatteet jäävät kaappiin mökkivaatteiksi..

dolce kirjoitti...

Saakohan postimyyntituotteen palauttaa, jos siitä on repinyt hintalapun irti..? Mitä luulet?

Lily kirjoitti...

Se kai riippuu siitä myyjästä että miten kauppaehdoissa säädetään, ehtojen pitäis kyllä löytyä nettisivuilta. Aina voi yrittää kuitenkin :)
Muistaakseni oon palauttanut vaateliikkeeseen joskus silleen että se hintalappu on ollu mulla mukana ja vaate on selkeästi käyttämätön mutta en ole ihan varma miten postimyynnissä se toimii :)