sunnuntai 16. syyskuuta 2007

Luksusta klubilaisille


Kun on tarpeeksi rikas ja hyvin kiireinen voi palkata ulkopuolisia ihmisiä miettimään omasta puolestaan ja järjestämään niin että aikaa on mahdollisimman paljon. Niin ja tietysti jotain sellaista mitä tavikset eivät tee tai saa, ainkaan vielä.

Tällaisia yrityksiä on oikeasti alkanut tulemaan että yhden puhelin soiton päässä on kaikki mitä tarvitaan. Jos siis olet tarpeeksi rikas, ja kuuluisat ovat varmaankin vielä oma eritysryhmänsä, sinulle ei sanota ei, missään tilanteessa.
Mediatoimisto Happi Mindshare:in lehdessä oli maininta toisen artikkelin yhteydessä Quintessentially nimisestä yksityisklubista jonka perusti brittiläinen Ben Elliot (mistään ei minun silmään osunut milloin se on perustettu). Heillä on tiimejä Kuwaitia myöten ja siellä lyödään ilmeisesti viisaat päät yhteen kun Madonna soittaa ja pyytää sukellusvenettä jotta hän pääsee mediaa ja rahvasta pakoon lomalle. Tuo sukellusvene juttu on ihan totta, sen sanoi Quintessentiallyn pohjoismaiden vastaava Didrik M Cappelan Hapen haastattelussa.

"Haloo onko yksitysklubilla?! Olen jättänyt visalaskun maksamatta ja tarvitsen nyt uuden passin ja sukellusveneen jotta pääsen maasta ja voin kadota Las Vegasiin hurvittelemaan"

En osaa kuvitella tilannetta jossa minulla olisi niin kiire että en itse kerkeäisi (tai haluaisi) soittaa ravintolaan tehdäkseni pöytävarauksen mutta osaan kuvitella että jollain muulla on. On se varmaankin kätevää kun voi soittaa paikkaan jonka tietää hoitavan kaiken, voi vain jättää tehtävälistan sisään ja odottaa kun kaikki hoituu. On varattuna sviitit, juuri sitä oikeaa vettä ja shamppanjaa odottamassa ja kylpyvesi on juuri oikean lämpöistä ja kuplat toiveesi kokoisia.

Mutta mitä jos toiveet eivät ole toteutettavissa? Jos ne eivät olekaan juuri silloin Sinä haluat, vaan tunnin myöhemmin joka on aivan liian myöhään; tunnin päästä toiveesi on jo niin passé ettet ymmärrä miten se onneton virkailija siellä puhelimen toisessa päässä edes voi puhua jostain niin epämuodikkaasta enää. Tai jos toive on vaikka laiton tai moraalisesti epäilyttävä? Olisi ihan kiva tietää mikä tilanne on yksityisklubin johtajan painajainen, uhanalaisen amurintiikerin täyttäminen ja toimitaminen Pariisilaiseen yksityiskotiin?

Vaikka sanonnan mukaan kaikki on mahdollista mutta ehei nyt kuitenkaan ihan kaikki. Sellainen maailma ei olisi kovinkaan idyllinen jossa ihmiset saisivat statusarvonsa perusteella IHAN mitä tahansa vaikkakin ei tässä sukellusveneen kohdalla enää kaukana olla..




Kuva sukellusveneestä www.suomensotilas.fi
Kuva yllä www.quintessentially.com

Ps. Blogini saa uuden ilmeen piakkoin :)

Ei kommentteja: