tiistai 12. helmikuuta 2008

I'm in love again

Kotona taas. Paluu arkeen on koittanut, melkein ainakin. Olen sairaslomalla taas vaihteeksi. Sitä sanotaan että tunnolliset ihmiset sairastavat lomalla vasta, no en tiedä siitä mutta inhottavan flunssan ainkin sain heti toisena päivänä Amsterdamissa. Kaikesta huolimatta miniloma oli mahtava ja olen aivan myyty. Amsterdamiin haluan palata vielä uudestaan. Meillä kävi vielä hyvä tuuri kun sääkin oli niin mahtava, asteita oli 8-12 plussan puolella joka päivä ja aurinko paistoi.

Kolme päivää on aivan liian vähän Amsterdamille mutta kyllä siinäkin kerkesi. Van Gogh museo, Anne Frankin talo, Kissamuseo ja vaikka mitä tuli nähtyä. Coffeeshoppien tarjonta jätettiin muiden turistien koettavaksi paitsi että Red lightin kujilla tosin oli niin vahva pilven katku että pelkkä läpikulku sai päässä pyörimään. Tai sitten se oli ne pimatsut niissä ikkunoissa. Vaikka olenkin hyvin liberaali ihminen niin raja menee kyllä siinä että en suostu katsomaan kun ihmiset vehtaavat oikeasti lavalla satojen ihmisten katsoessa sitä. Siellä oli ihan tosissaan 30 metrinen jono yhteen tällaiseen paikkaan. Red lightilla ei tietenkään saa kuvata joten kuvia sieltä ei ole.


Pyörät taisivat olla ylivoimaisesti suosituin kulkuväline ja Skootterit myöskin:



Perjantai iltana kävimme syömässä Harkemassa. Ruoka tuntui olevan aavistuksen verran halvempaa kuin suomessa. Dinnerin hinnaksi tuli 115 euroa sisältäen neljän ihmisen pääruuat, jälkiruuat ja kaksi pulloa viiniä, ei paha. Lauantaina kävimme syömässä sushia hieman keskustan ulkopuolella sellaissa pikkupaikassa kuin Kagetsu.


Kissamuseo oli hyvin mielenkiintoinen paikka. Kaksi kerrosta tauluja kissoista ja muuta oheistavaraa ja muutama oikea kissakin jotka olivat hyvin seurallisia ja kuvaksellisia.


Oudoin juttu koko matkalla oli se että vaikka keskusta pursui ihania laukku- ja kenkäkauppoja, mukaani tarttui vain yksi laukku. Yksi!! Syytän flunssaa kaikesta koska koko päivän museoissa juokseminen puolikuntoisena vie voimat aika tehokkaasti. Toiseksi siellä oli niin tuhottoman paljon ihmisiä ja kun nenä valuen yritin taistella itselleni sopivaa kenkäparia myyjältä jolta ne kaikki muutkin yrittivät saada palvelua niin luovutin ja totesin että ensi kerralla sitten.

Sain siis ostettua tämän peruslaukun DKNY:lta. Olen pitkään tarvinnut tämän kokoista laukkua mihin mahtuu lompakon lisäksi kalenteri ja meikitmuttei ole ihan hervottoman kokoinen (niitä minulla on ihan riittävästi). Laukun pohjassa on hauskat "niitit".




Ostin myöskin Lushista shampoota ja hoitoainetta. Lush myy siis käsintehtyä kosmetiikka ja on muuten kallista.. En raaskinut ostaa kuin 100ml purkit ja niillekin tuli hintaa yli 7 euroa kappale. Ihania tuotteita kauppa oli pullollaan kylläkin.


Sellanen reissu.

9 kommenttia:

dolce kirjoitti...

Aika vapaamielistä menoa... Mutta ihanan laukun kuitenkin ostit, eikös se laatu korvaa määrän ;) Niin ihanan keväisen näköistä siellä, kumpa tännekkin pian tulisi kevät!

Anonyymi kirjoitti...

aah, Amsterdamiin on joskus pakko päästä, aivan ehdottomasti. Nättejä kuvia ja ostoksia!

Salla kirjoitti...

Ihana tuo DKNY:n veska :) Ja tosiaan, punaisten lyhtyjen alue saa kyllä pahimmatkin liberalistit varpailleen. Olisit nähnyt kun tämmöinen konservatiivinen tantta siellä pällisteli :D Suorastaan sairasta menoa se touhu, jotakin niin outoa, että en tiedä nauraako vai itkeä? :D

Bisquits kirjoitti...

Kyllä se itse "vehtaus" tapahtuu ihan muilta piilossa verhojen takana, tai ainakaan itse en ole törmännyt mihinkään julkisiin orgioihin. ;-) Onhan tuota prostituutiota Suomessakin pilvin pimein, Hollannissa asian laillistaminen tekee touhusta ainakin turvallisempaa.

En siis sillä, että kokisin prostituution mitenkään hyvänä asiana, mutta en nyt luokittelisi sitä ihan sairaaksi menoksikaan.

vippe kirjoitti...

Kaverini kertoi, että oli hieman outoa kävellä kun naikkoset kauppasivat itseään kirkon vieressä ja koko kaupunki oli ihan huuruissa...

Anonyymi kirjoitti...

Hei onnea, osuikin loistavat kelit teille :) koko kaupunki (maakin) on ollut sekaisin tästä ihmeellisestä valoilmiöstä. Nyt onkin jo harmaa taivas :<

"Kaverini kertoi, että oli hieman outoa kävellä kun naikkoset kauppasivat itseään kirkon vieressä ja koko kaupunki oli ihan huuruissa..."

Voi että, näille kommenteille tulee päivittäin naurettua.
Koko kaupunki oli ihan huuruissa... Niin, ne turistit jotka tulevat tänne "kun on vaan vähän siistii kulkee joka päivä ihan pilvessä".

Lily kirjoitti...

Dolce vita: Jei kiitos:)! Niinpä, sais tulla jo se kevät ihan oikeasti mutta sääennusteen mukaan ainakaan tänne ei oo tulossa tällä viikola:(

Kirsikkapoika: Jeps, suosittelen ehdottomasti ja kiitos :)

Salla alias Konservatiivinen tantta;): Kiitos kovasti! Heh joo oli siinä vähän suu auki kyllä kun katseli sitä menoa.

Bisquits: Juu tokihan ne ikkunatytöt "vehtasivat" ihan verhojen takana mutta siellä oli pari sellaista paikkaa jotka ainakin mainostivat "Live Porn" Show:ta mutta siis mistään erityisen rajusta ei kai ollut kyse mutta ihan siitä itsestään kyllä:)
Mulla ei itseasiassa ole prostituutiota vastaan mitään vaan lähinnä siihen liittyvään ihmiskauppaan ja sen sellaiseen. Mun puolesta kaikki tehkööt vapaaehtoisesti mitä haluavat. Ja tosiaan työt siellä on varmasti turvallisempaa kuin suomen kujilla.

Vippe: Ai kamala, no itse en törmännyt kadulla päivystämiseen ja ihmiset, pilvessä tai eivät, tuntuivat ainakin käyttäytyvän tosi iisisti:)

Anonyymi: Jei tänks, onneksi sattui :) Poikaystävän sisko jolla siis asutiin niin kertoilikin juuri että hyvät säät menikin sitten heti kun lähdettiin.
Mun mielestä itseasiassa siellä oli jopa rauhallisempaa kuin hki:n keskustassa öisin. Vaikka jengi olikin huppelissa ja pilvessä niin ihan sovussa siellä red lightillakin oltiin yöllä. Tokihan siellä varmaan voi joutua hankaluuksiinkin mutta missä ei :)

-SL kirjoitti...

Hienoja kuvia :)

Lily kirjoitti...

Sl: Kiitos :)!