keskiviikko 26. joulukuuta 2007

Avoin tilitys vain Lily´sissä: "Olen kamala stressaaja..!"

Oma jouluni on ollut 22 vuotta tismalleen samanlainen, ensin kotona riisipuuro, sitten toiselle mummulle kahvittelemaan ja toiselle vielä syömään illalla, sitten kotiin avaamaan perheen lahjat, ja ehkä syömään taas vähän lisää. Tänä jouluna aloin miettimään ensimmäisen kerran että milloin se rentoutumisosuus tulee? Minua ei niinkään stressaa aika ennen joulua paitsi se ihmismassa joka vyöryy Stockalla suoraan kohti eikä ole mitään paikkaa mihin paeta, enemmänkin minua stressaa aatosta tähän tapaninpäivään se kamala aikataulu, edes saunassa ei voinut käydä ilman älytöntä patistamista kamalasta kiireestä.

Kiire ei lopu vielä tänäänkään vaikkakin helpottaa hieman. Eilen poikaystäväni haki minut aamulla vanhemmiltani ja kahdelta piti olla hänen isovanhempiensa luona syömässä ja sieltä päästiin vasta kuuden aikaan lähtemään. Suomenruotsalaisten sisäkenkäfetissi on hadistava vaikka ymmärrän kyllä että kun on hieno mekko niin kengät kuuluu asiaan mutta paljon mielummin olisin ilman. Viime joulusta viisastuneena otin ballerinat mukaan joululounaalle siis. Jokatapauksessa tänään vielä pitää mennä kummivanhempieni luo glögille illalla, he ovat suomessa niin harvoin että mielellään menenkin mutta milloin se paljon puhuttu rentoutuminen alkaa??

Näiden sanojen saattelemana teen ensi joulusta erilaisen sekä esittelen kuinka kiltti olin vuonna 2007.

Paras kaikista lahjoista oli poikaystävältä saatu iPod nano 8GB:


Tuohon saa laitettua musiikin lisäksi kuvia, videoita ja leffoja. Okei leffojen katsomiseen näyttö on aika pieni mutta ehkä jotain sarjoja siitä voisi katsoa. Kuva on hieman epätarkka, onnistuin taas sössimään kameran kanssa jotain..

Sain myös ne liput Cirque du Soleilin esitykseen helmikuussa joten Turku, here I come.

Kirjoja tuli tietysti. Täydellisten naisten keittokirja on aika mielenkiintoinen ja hyvin amerikalainen mutta oli siellä hyviäkin reseptejä :). Paulo Coelhon Porttobellon noita oli nimenomainen toiveeni, rakastan hänen kirjojaan. Rosetta Kiven Pomo on pahin oli lahja veljeltäni. Luin sitä jouluyönä melkein puoleenväiin asti, aivan huippuhauska. Kirjahan perustuu samannimiseen blogiin käsittääkseni mutta minulle epäselvää on onko kirja pelkästään fiktiota. Tosin tiedän ihmisiä tosielämästä jotka voisivat aivan hyvin olla kirjan pahoja pomoja ainakin osittain..


Isäni oli ostanut minulle Tokyokanista sushin aloituspakkauksen eli se sisältää sushiriisiä, soijaa, wasabia jne. En malta odottaa milloin pääsen kokkailemaan sushia taas!


Sain myös pyyhkeitä, tuikkuja ja hanskat ja mitähän muuta.. No anyway tässä oli osa ainakin. Seuraava laukku ei ollut lahja vaan tätini ullakon penkomisen tulos. Hän on säästänyt kaikennäköistä tavaraa ja sieltä löytyy vaikka mitä helmiä aina toisinaan.


Miten teidän lukijoiden joulu meni? Tuliko toivottuja lahjoja?

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joulu meni oikein hyvin, paitsi että molemmat veljet tulivat kipeiksi, mutta onneksi se on vain kuumetta.

Lahjoja sain yllättävän paljon, eli kiltti olin (tietenkin) ollut :D, mutta en kyllä saanut noin upeita lahjoja kuin sinä. Tuo ipod on todella hieno! Ja nuo kirjat, voi että. :)

Salla kirjoitti...

Täydellisten naisten keittokirja kuulostaa kiehtovalta! Olen muutenkin vähän hulluna kaikenlaisiin kokkailukirjoihin, joten tuollainen voisi olla kiva lisä varastoon :)

äppelblom kirjoitti...

Kiitos oikein hyvin meni! Itse sain okein mukavasti lahjoja! Näytät sinäkin saanen oikein mukavasti lahjoja, eritysesti toi ipod..;)

Itse en ole huomannut että meillä suomenrutsalaisilla olisi pakko käyttää sisäkenkiä. Tai ei meillä ole ainakaan mitään sellaista. Käytetään vaan silloin kun ollaan tosi hienona mutta ei muuten!;)
Mutta nyt kun olen miettinyt tuota vähän aikaan niin ehkä meillä on! Tuli juuri mieleen kaikki lapsuuden suku- ja perhejuhlat. Mutta näin vanhempana en kyllä käytä sisäkenkiä! Niin siis nyt tais kyllä tää pointti vähän kadota mutta taidan ihan syyttä jouluruokien liika syöntiä..;) Ja melkonen romaani tais tästä tulla!:)

zosie kirjoitti...

Meillä kans on tosi kiireinen joulu aina! Pitää kerätä käydä molemmissa mummoilla, molemmissa kodeissa ja vielä äitini miesystävä mökillä, huhhuh.

Tuo punainen laukku on oikea löytö kyllä ;>

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin sain paljon kirjoja :) Portobellon noita oli mielestäni ihan hyvä, ei tosin mitään verrattuna Coelhon pariin aikaisempaan teokseen.. :)

dolce kirjoitti...

Oikein hyvää joulun aikaa myös sinulle, onnistuin pysymään poissa blogien parista koko joulun ajan! En olisi mitenkään ehtinytkään, koska lensin myös paikasta A paikkaan B valon nopeudella... Rento joulu?!! Mitä se on...

-SL kirjoitti...

Ihania lahjoja!:) ihan mahtava lahja etenkin tuo ipod!

Lily kirjoitti...

Nanna: Voi miten tylsää! No mutta tunnolliset sairastaa lomilla :). Juu olen itsekin vähän yllättynyt tuosta ipodista.

Salla: Jep sama täällä, olen alkanut tykätä keittokirjoista ja kokkailemisesta :)

Äppelblom: Kiva kuulla:) Taisin vähän liioitella, poikaystäväni korosti että kotona jouluaattona kaikki hengailee verkkareissa ja korkeintaan aamutossut jaloissa mutta isovanhemmilla onkin sitten eri juttu. Ja tottahan se on että hassultahan se näyttää jos mies on puku päällä sukkasillaan.

Zosie: Jeps, i know the feeling:)
Ja kiitos, laukku onkin jo kerennyt keräämään yllättävän paljon ihastusta.

Winda: En ole vielä kerennyt aloittamaan mutta luulempa että Alkemistia ei voita mikään :)

Dolce vita: Huh sinullakin oli siis kiire, kiire taitaa olla jonkin sortin taitplaji mitä en vielä oikein osaa :)

sl: Kiitos! Olenkin hehkuttanut ipodia jo kyllästymiseen asti kaikille kavereilleni mutta että videoita ja kaikkea..!

Anonyymi kirjoitti...

Sain juuri loppuun Yksitoista minuuttia -kirjan, seuraavaksi luvassa juuri tuo Portobellon noita :)

Lily kirjoitti...

Nelliina: Oliko yksitoista minuuttia hyvä kirja? En ole sitä lukenutkaan. Odotan Portobellon noidalta aika paljon :)

Anonyymi kirjoitti...

Nano on kyllä mahtava vehje. Mulla on kyllä vaan 4 GB. Damn! =)

Anonyymi kirjoitti...

Se oli aika.. omituinen. Tai siitä jäi ristiriitaiset tunteet, se kertoo prostituutiosta jotenkin "kevyesti" ja ei sillä asenteella että kaikki huorat ovat automaattisesti alistettuja ja hyväksikäytettyjä. Kannattaa lukea, taattua Coelhoa :) Väittelin muuten tästä kirjasta kaverini kanssa, hän oli sitä mieltä että päähenkilö on nimenomaan huijattu alalle, jännä miten erilailla kirjan voi ymmärtää. Samainen kaverini kehui tuota Portobellon noitaa, en malta odottaa että saan kirjan lainaan!

Lily kirjoitti...

Silver: Mahtavaksi on osoittautunut minunkin mielestä, siihen saa kuvat ja kaikki! Ipodista tuli juuri osa luottokamojani :)

Nelliina: Pitää lukea se Yksitoista minuuttia, se kuulostaa kuitenkin mielenkiintoiselta. Almodovarilla on tavallaan samanlainen ote arkoihin aiheisiin, ahdistavat aiheet eivät tunnukaan niin ahdistavilta kun ne kuvataan inhimillisesti. Kerron sitten mihin mielikuvaan minä jäin :)!

Rita kirjoitti...

Tiesitkö että tohon iPod:iin saa laitettua joiltain sivuilta myös muotinäytöksiä?

Lily kirjoitti...

Rj: Olen joskus kuullut tuosta mutta enpä muistanutkaan sitä kun sain tuon vehkeen. Style.comista saattaisi saadakin... Kiitos vinkistä :)