perjantai 24. elokuuta 2007

Uusi syksy, uudet lupaukset

22-vuotias ja korkea verenpaine, se on vähän niinkuin toinen jalka haudassa jo nyt. Kaikki tutkimukset on tehty ja lopputulos on se että kärsin stressistä, nojoo okei ja liikunnan puutteesta ja ties mistä.. Siispä päätin että vaikka nyt ei olekaan vuodenvaihde eikä siis voi toivoa parempaa uutta vuotta niin käännä sivua tässä vaiheessa ja aloitan uuden, terveellisemän elämän. Käytännössä nyt jo kuiva elämäni kurpahtaa entistä pienempään kasaan mutta elämänlaatu paranee mikä on tärkeämpää (äh ketä mä huijaan..). Stellan kuteet niskaan ja lenkille!

kuva täältä
Lähtöasetelma on tällainen : entinen kilpaurheilija joka vihaa liikuntaa eli siis paisunut yhdellä vaatekoolla luistelun lopettamisajoilta ja joka rakastaa viinin litkimistä tyttöjen kanssa, miksei yksin himassakin, on äärimmäisen saamaton ja rakastaa Mamma Rosan pitsoja. Niin että mistäs sitä aloittaisi?
Tavoitteekseni on siis muodostunut liikunnan riemun uudelleen löytäminen, terveellisempi ruokavalio ja viinin kittaamisen vähentäminen (voi luoja mitä määriä sitä ihminen voikaan juoda kesälomalla..). Onneksi en tupakoi niin sen lopettaminen ei ole yksi rasite. Ainiin ja vielä yksi, miten tuhlata vähemmän? Tällä hetkellä suhteellisen hyvästä palkasta ei jää mitään käteen laskujen jälkeen, pitää keksiä kohde mihin säästää.
Niin naurettavalta kuin se kuulostaakin niin en voi aloittaa tätä kaikkea tänään koska sovin juuri lounastreffit Mamma Rosaan (yksi lempipaikoistani ) ytäväni kanssa. Ja muutenkin luulen että suunitelmani kaipaa todellista suunnittelua.. No aloitan sillä että otan tästä lähtien portaat hissin sijasta, jätän kastikkeen pois salaatista, syön enemmän hedelmiä karkin sijaan ja alan harkita lenkille menemistä.
Stella McCartneylla on kyllä makeita juttuja:


No niin lähdetään katsomaan miten tämä pikku projektini lähtee rullaamaan :)
ps. pahoittelen edellisen postaukseni hieman agressiivista kantaa, tapoihini ei yleensä kuulu haukkua tuntemattomia idiooteiksi.. Mutta silti.. :)

6 kommenttia:

Sonja kirjoitti...

Itse liikun kanssa liian vähän, vaikka verenpaine on luonnostaan aina ollut alhainen. Olen loppettanut rakkaan harrastukseni, 11-vuotiaana aloittamani itsepuolustuslajin. Jäin sitten ruskeaan vyöhön, koska iski laiskuus. Myös lenkkeily on jäänyt vähemmälle, vaikka se onkin ollut minusta aina ihanan terapeuttista, kun voi keskittyä omien asioden ajatteluun juostessa. Uudessa yliopistossa ajattelin aloittaa ainakin tanssin.

Onnea sinunkin urakkaasi!!

Joskus kävin pari joogakurssia ja se oli ihanan rentouttavaa; hatha jooga on kaiketi sitä hiukan kevyempää, jos vetreys ei heti ole huipussaan. Hongkongissa ollessani kävin myös tai chissä, joka oli myös ihanaa!! Nuo liikuntamuodot voisivat auttaa muös stressiin.

Lily kirjoitti...

Joo se laiskuus tuntuu olevan tarttuvaa nuorena :)
Olen kanssa käynyt jooga- ja pilateskursseja mutta sekin on aika kallista.Jooga kyllä tekee hyvä myös mielelle,tuleekohan siitä mitään jos harrastaisi kotona?
Haluaisin aloittaa tanssin uudestaan, salsaa tai jotain missä tulee hiki mutta saa tanssia. Taidanpa alkaa etsiä alkeiskurssia helsingistä!

äppelblom kirjoitti...

Joogakoulu Shanti Runeberginkadulla ei ole mikään tosi kallis paikka. Kannattaa käydä katsomassa ainakin niiden nettisiuvut että mitä sieltä löytyis ja sieltä voi ostaa sellaisen kymmenen kertaa kortin joka maksaa suurin piirtein 60 euroa tai jotain sinne päin ja sitten voi käydä kokeilemassa eri jooga tunteja eikä tartte käydä esimerkiksi joka torstai vaan voi esim. vaihdella päiviä miten itselle sopii.
Toivottavasti tajusit edes jotain mitä mä tässä selitin.;)

Lily kirjoitti...

Hei hyvä idea, kiitos vinkistä! 10 krt/60 euroa ei kuulosta kovin pahalta jos käy kerran viikossa vaikka. Käytkö itse siellä? Paikka on siis kiva eikä tunneilla ole liikaa ihmisiä?
Minulla oli Elixiaan kuntosalikortti joskus aikoinaan (sis.jooga ja muut jumpat) mutta siellä oli ruuhkaikana aina iso kyltti:"Kuntopyöriä saa polkea vain 15min kerrallaan niin että kaikki pääsee". Kortti maksoi 67 e kuukaudessa ja minusta se oli kyllä pöyristyttävä pyyntö hintaan nähden koska tunnella oli ihan sama meininki että ei mahtunut edes kääntymään jollei halunnut jumpata vieruskaverin sylissä.

äppelblom kirjoitti...

Juu itse kävin siellä kerran viikossa kaksi vuotta sitten mutta koulukiireiden vuoksi se jäi viime vuonna mutta ajattelin että pitäis ruveta käymään taas. Joo tuollainen missä on kauhee ruuhka ei kyllä ole kivaa ja shantissa en ole ainakaan itse joutunut olemaan tunnilla missä on liikaa ihmisiä. Ja voi vaikka käydä kerran kokeilemassa jos tykkää ja vasta sitten ostaa kortin. Kerta maksu taitaa olla 6 euroa.

Styledrop kirjoitti...

Laita mp3 soimaan ja vain kylmästi päätät lähteä ulos kävelylle, nauttimaan maisevista ja puhtaasta ilmasta. Sitten seuraavilla kerroilla pikkuhiljaa aloitat hölkkäämään ja pidennät lenkkiä. Kyllä se siitäja et varmasti kadu lähteneesi. Ja kokeile erilaisia lajeja, uintia, kickboxingia. Aloita kaverin kanssa, niin helpompaa:). Niin ja joogaa voin suositella:)